Fuldstændigt uacceptabelt at Nye Borgerliges kandidat skubbede til politisk modstander!

Af Rune Robert Friis – Medlem af Enhedslisten Haderslev

Det er fuldstændigt uacceptabelt, at Nye Borgerliges folketingskandidat, Jan Køpke Christensen, har en aggressiv og voldelig adfærd over for politiske modstandere. Så enkelt er det.

Jeg har nu fra flere uafhængige kilder fået bekræftet, at Jan Køpke Christensen, til gårsdagens paneldebat på Haderslev Katedralskole, gik over og skubbede 2-3 gange til Enhedslistens folketingskandidat Mathias Christiansen.

Hændelsen skete i forlængelse af en ophedet debat, hvor flere paneldeltagere tog afstand til en sexistisk negligerende kommentar fra Jan, til et stærkt oplæg om stress, angst og depression af Nanna Bonde fra SF.

Debatten kører i forlængelse heraf op og da Mathias Christiansen på et tidspunkt højlydt opfordrer ordstyreren om at holde debatten seriøs, da går Jan Køpke Christensen bag om Nanna Bonde og over til Mathias Christiansen, som ifølge flere vidner, skubber 2-3 gange.

For at sikre at en fjer ikke bliver til fem høns, har jeg været i kontakt med både paneldeltagere og øjenvidner blandt publikum. Flere uafhængige øjenvidner blandt publikum, har bekræftet at Jan Køpke Christensen skubbede Enhedslistens kandidat.

De paneldeltagere, som jeg har talt med, har enten stået for langt væk eller med ryggen til og kan derfor hverken be- eller afkræfte om der blev skubbet. Flere af paneldeltagerne omtaler dog Jan Køpke Christensens generelle adfærd i debatten som grænseoverskridende.

Så lad mig gerne gentage. Voldelig adfærd er til hver en tid fuldkommen uacceptabelt. Jeg har derfor haft kontakt til Nye Borgerliges lokale formand, Anton Kudsk og opfordret Nye Borgerlige til at tage en meget alvorlig samtale med deres kandidat.

I håb om en fredelig og seriøs politisk debat.