Helenes opdatering fra KB-møde d. 28. maj

Vigtig bøn til Børge Koch og resten af Vækst & Udviklingsudvalget: husk freden🕊
Det seneste Kommunalbestyrelsesmøde er for længst overstået, men jeg tænker stadig rigtig meget over et af punkterne, nemlig beslutning om godkendelse af oplæg til vision for udviklingsprojekt Basen.
Det er ingen hemmelighed, at forsvaret har aldrig været venstrefløjens yndlingsemne. Dog kan jeg stadig se en del positive initiativer i forslaget om projektet, som fx flere arbejdspladser og en øget turisme. Men jeg synes jo ikke, man kan snakke formidlingen af forsvaret og af Haderslev Kommunes militærhistorie, uden også at snakke fred. Jeg ville allerhelst gerne stå i salen og stemme for projektet, hvis jeg vidste, at det ikke kun vil handle om våben og kampfly, men at der kommer flere fredsbevarende perspektiver på.
Verden er barsk! Der er krig i Ukraine og et folkemord i Gaza lige nu, som også er kommet tæt på os. Og selvom mange forbinder flyvestationen i Skrydstrup med en stor tryghed, så tror jeg også der er mange, der tænker det modsatte, når flyene larmer lige over os. Jeg fornemmer også, at man i den politiske verden kan risikere at blive udskammet, når man bruger ordet fred eller snakker om fredsbevægelser, fordi det kan virke som et levn fra en anden tid, men selv i en forsvarskommune som Haderslev kan man også godt tale mere om fred. Vi gør det i forbindelse med 4. Maj-markeringen, men ikke nok. Og det vil være oplagt i det her formidlingscenter.
Jeg håber, at jeg kan stemme for, når vi nærmer os en mere klar vision med mere fokus på fred, så projektet står mere bredt i forhold til forsvaret. Men sidste tirsdag undlod både Hanne Pedersen SF Haderslev og jeg at stemme.