Kære Alternativet – Hvad skete der med principperne?

Vi har gennem den seneste tid observeret, at Alternativets byrådsmedlem i Haderslev Kommune har haft en, ja nuvel, alternativ politisk opførsel i forhold til, hvad vi ellers troede, at Alternativet stod for.

Derfor har vi taget et lille kig på Alternativets hjemmeside for at forstå deres politiske linje.

Alternativet har angiveligt nogle principper, der fungerer som værktøj for deres politiske arbejde. To af dem er empatikapacitet og formel og uformel ligestilling.

Begge principper bliver brudt, når Alternativets byrådsmedlem omtaler en kvindelig socialrådgiver som ”en køn lille en”. Det er ikke at være opmærksom på den uformelle ligestilling, som der bør være mellem ham, som bisidder, og hende, som (fagligt uddannet) socialrådgiver.

Ved at beskrive en medarbejder baseret på hans subjektive vurdering af hendes udseende, fremfor en objektiv beskrivelse, for at finde frem til den rette medarbejder, glemmer han sit ansvar for at sikre, at medarbejderen bliver anerkendt for hendes faglighed og ikke føler sig krænket efterfølgende.

Samtidig er han helt blind for sit privilegie, som består i hans køn og alder, til trods for at Alternativet ellers siger, at de selv skal ”styrke vores blik for de privilegier, vi hver især har”.

Derudover har Alternativet fra starten markeret sig som et parti, der ”ønsker at sætte miljømæssig bæredygtighed øverst på dagsordenen”.

Det har vi svært ved at se, når Alternativet i Haderslev Kommune valgte at gå med i budgetforliget for 2021 til trods for manglende investering i miljøet i kommunen.

Helt konkret var der afsat to millioner kroner til Lillebælt og Haderslev Fjord, men pludselig skulle de penge bruges til noget andet. Da vi i Enhedslisten stod fast på, at det var et centralt punkt for os, fik vi sølle 700.000 kr. tilbage på budgettet. Derfor valgte vi at gå, men Alternativet blev tilbage og var med i forliget, der, til trods for gode intentioner på mange områder, ser sort ud, når vi taler om miljøet.

Vi forstår ganske enkelt ikke, hvordan Alternativet, der ”sætter miljøet øverst på dagsordenen”, kunne gå med til at svigte Lillebælt på den måde.

Så, kære Alternativet, vi forstår det simpelthen ikke. Er jeres politik og principper nogle andre, når det gælder kommunalpolitik end på landsplan?