Åbent brev til Martin Henriksen

Kære Martin Henriksen,

Tak for din henvendelse. Vi er selvfølgelig kede af, hvis du og dine er blevet stødt af vores til tider hårde og markante kritik af jeres måde at føre politik i denne situation. For ja, det er useriøst at blande indvandring og asylansøgning ind i diskussionen omkring COVID-19.

Når vi påpeger, at virussen er kommet hertil med hjemvendte danskere, så er det, fordi det er sådan landet ligger. Der er ikke fremsat dokumentation for jeres påstande om, at det vil hjælpe på smitten at lave et asylstop eller at lukke mennesker inde på asylcentre. Samtidig mener vi, at almindelige menneskerettigheder og vores konventioner skal overholdes, selvom landet er i krise. 

Så ja, vi støtter op om midlertidig lukning af grænserne for at undgå yderlige smitte. Vi kommer dog ALDRIG til at støtte et forslag om asylstop. 

Hver eneste dag forholder Enhedslisten sig til den hårde virkelighed. Vi står vagt om vores udsatte borgere, klimaet og velfærden – og meget mere. At lave et asylstop vil kun gøre tilværelsen for nogle af de allermest udsatte borgere i denne verden endnu værre. Vi har pligt til at hjælpe! Det gælder både asylansøgere og udsatte borgere i Danmark – for det ene udelukker nemlig, som du selv siger, ikke det andet. 

Du mener, at et asylstop vil frigøre flere midler til at hjælpe udsatte borgere i Danmark. Ser vi tilbage på seneste besparelser, kan vi dog se, at pengene ikke går til denne målgruppe. Tværtimod har I selv været med til at stemme for skattelettelser i stedet for at flytte pengene til områder, der kunne hjælpe udsatte borgere. Så hvorfor skulle pengene denne gang gå til vores udsatte borgere? Vi tror ganske enkelt ikke på, at det vil gavne nogen at lave et asylstop. 

Det er ikke nogen hemmelighed, at Enhedslisten og Dansk Folkeparti sjældent er enige om det verdensbillede, vi ser. Vi vil dog slutte op om, at vi skal stå sammen i den nuværende situation og ikke lade politiske utopier og ideologier stå i vejen for sund fornuft. Derfor ville det også klæde DF at undlade at sammenkæde coronavirussen med indvandrere og asylansøgere. 

Vi vil slutte nu og bede dig lægge mærke til, at vi har holdt os til at argumentere pænt og ordentligt. Vi vil dog påpege, at din nedladende tone til os, socialister, kunne udlede flere negative kommentarer, derfor vil vi på din egen opfodring bede dig og dine respektere vores synspunkter, trods vores politiske uenigheder. For nej, vi kommer aldrig til at tro på, at løsningerne på samfundets problemer findes i nationalkonservative tanker eller ved at lukke os selv af for omverdenen. 

Med ønsket om alt godt for vores fælles Danmark (og verden), 

Helene Hellesøe Appel og Pernille Knudsen

Enhedslisten Haderslev