Kom nu brokkehoveder – hjælp til!

Af Mathias Christiansen – folketingskandidat for Enhedslisten

Det er let at brokke sig over flygtninge. Det er let at brokke sig over integrationen. Det er i det hele taget let at brokke sig. Det er også let at gøre en forskel. Det er faktisk overraskende let. Jeg tænker tit over hvad brokkehovederne gør, for at ændre på de ting de er utilfredse med? For mig er det let, jeg engagerer mig.

Tænk hvis brokkehovederne bestemte sig for at engagere sig. Tænk hvis deres påstande om fejlslagen integration, fik dem til at gøre noget for at få det til at fungere …

I 2015, da den såkaldte flygtningekrise toppede, var der ca. 21.000 asylansøgere. På samme tidspunkt var der over 1.500.000 husstande i Danmark. Hvis alle husstande havde bestemt sig for at tage imod flygtningene og gøre noget for at integrere dem, havde vi være over 70 husstande, eller 200 voksne, pr. flygtning. Tænk en forskel vi alle kunne have gjort. Jeg er i hvert fald glad for at jeg gjorde noget.

Så kære brokkehoveder, i stedet for at brokke jer og kalde os der tager et ansvar, for væmligboere, landsforrædere og feltmadrasser mm., så burde i tage skeen i den anden hånd og forsøge at gøre en forskel for det land, som i bruger så mange ord for at forsvare!