Kom til Mexikansk aften på Ridderen

Haderslevhus 6100 og Enhedslisten i Haderslev inviterer på mexicansk menu efterfulgt af koncert med
den mexicanske musikgruppe Bola Suriana.
Det sker lørdag d. 28. september, kl. 18 (mad) og kl. 20 (musik) i Ridderen, Slotsgade 33.
Tilmeld dig snarest og oplev en lørdag aften med mad, fortællinger og musik fra dette på alle måder overvældende Mexico.
Tilmelding pr. sms på tlf. 29 79 72 45
Betaling på MobilPay
Menu, 100 kr. sendes til: box48227, seneste frist lørdag, d. 21.9.
Entré koncert 50 kr, sendes til: box89660
Aftenens menu – en buffet – består af quesadillas m/ plukket kylling, ost og jalapeños, chili con carne, små kartofler vendt m/ chimichurri, nachos chips m/ pico de gallo, guacamole, koriander creme, spidskålsalat m/ lime og chili samt en vegetarmenu i form af quesadillas m/ bagte tomater, bønner, ost og jalapeños.
Den mexicanske folklorististiske musikgruppe, Bola Suriana fra hovedstaden Morelia i delstaten Michoacán har været på utallige koncertturneer til Danmark, og nu er de her igen. Denne gang med bl.a. en koncert i Ridderen i Haderslevhus 6100. Arrangør er Enhedslisten i Haderslev, der på denne måde er med til at markere 100 året for den mexicanske revolutionshelt, general Emiliano Zapatas død i 1919.
Zapata stod i årene forud for sin død i spidsen for en hær af fattige bønder fra det sydlige Mexico under opøret mod landets dikatator. Zapatas hær kæmpede under navnet Bola Suriana, som aftenens musikalske hovednavn siden opkaldte sig efter, da gruppen i 1989 blev dannet, med stærke sympatier for og i solidaritet med Mexicos fattige og indianske befolkning. Dele af msuikken har gruppen selv komponeret, mens andre musiknumre stammer fra andre latinamerikanske kunstnere eller er traditionel folkemusik fra ikke kun Mexico men fra mange hele det latinamerikanske kontinent. Udover et utal af optrædender i radio og tv over hele Mexico har gruppen et utal af koncertturneer bag sig fra så forskellige steder som bl.a. Grønland, USA, Argentina, Cuba, Rusland og de nordiske lande.
På repertoiret på denne koncertturné er der denne gange også en række musiknumre, der vil hylde Emiliano Zapata og hans historiske hær, der var med til at bane vejen for den mexicanske revolution og nye og bedre vilkår for landets fattige.