Kandidater 2021

Kandidater til Kommunalvalget 2021 er:
1. Helene Hellesøe Appel

???? ??? ?? ???? ???? ??? ?? ?æ?? ????? ? ?????????????
Jeg kan rigtig godt lide, at vi er et kollektiv i Haderslev. Vi støtter hinanden og bakker hinanden op i de sager, vi arbejder med hver især. Vi er meget forskellige mennesker og arbejder derfor også ret bredt, hvilket er en stor fordel.

??????? ???????? ??? ??? ??̊ ??? ?? ? ??? ?ø?? ?????
Listen er lang!
Jeg bliver gal, når jeg ser menneskegrupper blive diskrimineret, hvad enten det er mennesker af anden etnisk oprindelse, homoseksuelle eller handicappede. Retorikken i medierne er slem og her bærer politikerne et kæmpe stort ansvar. Jeg bliver også gal, når politikere insisterer på, at der er ligestilling i Danmark og lukker øjnene for, at sexisme stadig er et meget stort problem i vores samfund og så selvfølgelig når naturen taber til kapitalismen.

???? ????? ??, ??̊? ?? ???? ????? ????????
Jeg er frivillig i Kunsthal 6100 og bruger meget tid i Haderslevs kulturliv. Derudover elsker jeg at opleve naturen på alle tidspunkter på året. Enten på gåben eller fra en kajak.

????? ????: Helene Hellesøe Appel
?????: 34
????????: Kandidat i musikvidenskab fra Aarhus Universitet. Tidligere højskolelærer og mentor på Ungdomshøjskolen ved Ribe. Arbejder nu som musikskolelærer og kultur-koordinator.

 

2. Svend Brandt

???? ??? ?? ???? ???? ??? ?? ?æ?? ????? ? ?????????????
Jeg elsker Enhedslisten, fordi vi har fokus på mennesket og på naturen. Men vi har også et fællesskab, som vi både i det daglige arbejder for, men også politisk mener, vi skal udvikle fællesskaber.
??????? ???????? ??? ??? ??̊ ??? ?? ? ??? ?ø?? ?????
Hvis ikke vi behandler folk og naturen ordentligt bliver jeg både ked og vred. Jeg synes f.eks. for ofte, at vi ser, at børn og unge presses alt for langt ud, før ”systemet” sætter ind med støtte for den enkelte. Jo mere vi presser den enkelte socialrådgiver eller pædagog, jo senere får vi sat ordentligt ind, og jo flere børn og unge får det skidt. Det kan vi ikke være bekendt. Tilsvarende med naturen. Se på Lillebælt. Lillebælt dør mellem hænder på os, mens der snakkes om gode intentioner. Der sker lidt. Haderslev kommune er ved at etablere et stenrev ud for Råde Strand, og jeg har lige nydt de flotte kobjælder i fuld blomst i dag ved Halk. Ikke alt er skidt, men naturen har brug for vores massive indsats.
???? ????? ??, ??̊? ?? ???? ????? ????????
Jeg arbejder med læreruddannelsen og især med digitale og internationale lærerstuderende. Fritiden går stort set med politik, min økologiske have og høns samt familien. Politik tager tid, når man sidder i byrådet, men det er spændende.

????? ????: Svend Brandt
?????: 60 år
????????: Læreruddannet, tidligere forstander på Sprogcentret i Haderslev og nu studiekoordinator ved læreruddannelsen ved UC SYD.

 

3. Pernille Knudsen

???? ??? ?? ???? ???? ??? ?? ?æ?? ????? ? ?????????????
Jeg kan godt lide det engagement, som jeg møder hos de andre, som er aktive i Enhedslisten. Alle de mennesker, som jeg møder igennem det politiske, brænder for det, de laver, og det smitter. Det indbyder både til gode politiske snakke, men også til at man lærer hinanden at kende på mange niveauer. Personligt har jeg mødt nogle af mine bedste venner gennem det politiske arbejde. Og det styrker ofte det arbejde, som vi laver, at vi kender hinanden rigtigt godt uden for politik.

??????? ???????? ??? ??? ??̊ ??? ?? ? ??? ?ø?? ?????
Der er virkeligt mange ting politisk, der kan få mig op i det røde felt. Ligestilling, integrationspolitik, holdninger til flygtninge, beskæftigelsespolitik… det er sjældent, at jeg ser nyheder uden at blive sur over noget, der bliver dækket. Overordnet, så er det nok mantraet om, at enhver er sin egen lykkes smed, og at man bare skal tage sig sammen og få et arbejde eller gøre noget ved sin situation. I langt største delen af tilfældene er det ikke så simpelt! Og det kan gøre mig virkeligt sur, når der ikke sættes fokus på hele billedet, men kun en enkelt del af en persons livssituation. Jeg mener generelt, at vi skal have et samfund, hvor man tager hele mennesket ind og tager udgangspunkt i deres situation i stedet for at presse dem ind i en boks, der lige passer. Ingen af os passer ind i en boks, og vi har alle forskellige behov, og derfor er vi også nødt til at møde de forskellige behov.

???? ????? ??, ??̊? ?? ???? ????? ????????
Nu fylder Enhedslisten ret meget af min daglig dag, fordi jeg både arbejder i partiet og er aktiv i det, men når jeg ikke laver politik, så bruger jeg tid på at læse om alt andet end politik. Og så nyder jeg at gå ture i Haderslev både i Damparken, Vesterskoven, langs havnen og alle mulige andre steder. Vi har virkeligt mange gode steder i Haderslev. Når der ikke er corona, bruger jeg som regel en time eller to i fitness 4-7 gange i ugen.

????? ????: Pernille Knudsen
?????: 29
????????: Uddannet kultursociolog, arbejder som kulturkonsulent, Aabenraa Kommune

 

4. Claus Larsen

???? ??? ?? ???? ???? ??? ?? ?æ?? ????? ? ?????????????
Jeg er aktiv i Enhedslisten, fordi vi støtter hinanden, og det løft giver fællesskab og perspektiv.

??????? ???????? ??? ??? ??̊ ??? ?? ? ??? ?ø?? ?????
Skattetænkning og investeringer i miljøødelæggelser. Lillebælt er endnu et eksempel på, at naturen har en lav prioritet, når byerne skal udvikles – Der smides havneslam fra alle havne og snart ekstra meget fra Kolding og Fredericia.
At Lillebælt sætter rekord på rekord i iltsvind snakkes der om, men handlekraften hos myndighederne er rystende ringe. Dokumentationen af tingenes tilstand står i skærende kontrast til de initiativer, som regeringerne de sidste mange år har udvist.

???? ????? ??, ??̊? ?? ???? ????? ????????
Jeg arbejder og så har min ægtefælle og jeg en giftfri have fyldt med planter, der gavner insekter og os. Den bruger jeg meget tid på. Derudover besøger vi vores børn og vores barnebarn Aksel.

????? ????: Claus Larsen
?????: 69 år
????????: Aktiv i Lærlingebevægelsen, boligbevægelsen. Uddannet maskinarbejder, Lærer, Bachelor fra RUC, og moduler i Biologi KU. Aktiv på nordisk plan med nye muligheder skolegårde m.m. Aktiv nu i Haderslev lejerforening, Danmarks Naturfredningsforening, HJÆLP LILLEBÆLT og – naturligvis – Enhedslisten.

 

5. Charlotte Clausen

???? ??? ?? ???? ???? ??? ?? ?æ?? ????? ? ?????????????
Jeg kan godt lide, at jeg er blevet taget imod med åbne arme, og jeg får lov til at være med lige så meget med som jeg har ville fra dag et af.

??????? ???????? ??? ??? ??̊ ??? ?? ? ??? ?ø?? ?????
Det er helt klart ligestilling samt klima og miljø, fordi mine forældre opdragede min søster og mig til at stå op for os selv og at passe på den jord vi står på.

???? ????? ??, ??̊? ?? ???? ????? ????????
Man kan altid finde mig med enden strikke- eller hækletøjet i hænderne. Det er den bedste måde at koble af på i min verden

????: Charlotte Clausen
?????: 22
????æ????????: Studerende

 

6. Mathias Christiansen

???? ??? ?? ???? ???? ??? ?? ?æ?? ????? ? ?????????????
At være aktiv i Enhedslisten er for mig at være aktiv i et fællesskab der gerne vil gøre en forskel. Sammen kan vi løfte flere og større opgaver og den form for fællesskab giver stor mening for mig. Gennem sammenhold og samarbejde kan vi ændre tingene.

??????? ???????? ??? ??? ??̊ ??? ?? ? ??? ?ø?? ?????
Lokalpolitisk har jeg stort fokus på børn og ungepolitikken (eller mangel på samme) i Haderslev kommune. Jeg synes at vi som kommune har fokus rettet i den helt forkerte retning. Jeg har også et stort hjerte for foreningslivet, som jeg mener at vi skal skabe bedst mulige betingelser for.
Landspolitisk er jeg optaget af den stigende ulighed som vi oplever i Danmark. Herunder har jeg også et blik på den forfærdelige tone der italesættes overfor flygtninge.

???? ????? ??, ??̊? ?? ???? ????? ????????
Jeg går på arbejde og når jeg har fri fra arbejde henter jeg mine børn og er sammen med familien. Ud over det spiller jeg bl.a. fodbold et par aftener i ugen, går nogle ture og får også tid til at spille lidt punkmusik en (alt for) sjælden gang imellem.

????? ????: Mathias Dahl Christiansen
?????: 41
????????: Uddannet lærer, pt. lærer for udsatte børn og unge

 

7. Sebastian Grobba

???? ??? ?? ???? ???? ??? ?? ?æ?? ????? ? ?????????????
Det, jeg synes bedst om ved Enhedslisten er mine utrolig flinke og engagerede partifæller, der tog imod mig med åbne arme. Jeg kan godt lide at der er plads til alle, at der er højt til loftet, men at folk samtidig har fødderne solidt plantet på jorden, hvilket blandt andet kommer til udtryk, når vores spidskandidat til KV tager ud til en mark ved Sønderballe for at plante vilde blomster og bidrage til områdets biodiversitet.
Derudover sætter jeg stor pris på, at Enhedslisten er et parti, der står ved sine holdninger og godt kan sige ’nej’. Evnen til, at kunne samarbejde og prøve at finde en konsensus på tværs af partigrænser er utrolig vigtigt i et demokrati, men man skal også være klar til, at sige ’nej’, hvis noget strider mod ens holdninger – det gælder både på Christiansborg og i lokalpolitikken, hvor Enhedslisten f.eks. nægtede at være med i et budgetforlig, der var utilstrækkelig for, at forbedre det elendige vand- og havmiljø i vores del af Lillebælt.

??????? ???????? ??? ??? ??̊ ??? ?? ? ??? ?ø?? ?????
Min politiske kæphest er nok uddannelsespolitikken. Efter flere år med nedskæringer og ”normalisering” af lærernes arbejdstid (som i realiteten ofte betyder, at de skal undervise flere hold og har mindre tid til det enkelte barn!), er det afgørende for vores børns fremtid, at skolerne får de midler, der skal til, for at give dem en god og tidssvarende undervisning. Det skal være børnene og de unge, der står i centrum, og ikke flere effektiviseringer!
Noget, der ellers kan få mig op i det røde felt, er greenwashing og udmeldinger om uambitiøse klimamål uden, at komme med konkrete løsninger, for det går stadig den forkerte vej med klimaet og biodiversiteten og der skal handles hurtigt, hvis vores børnebørn skal få et fornuftigt liv! En anden ting er regeringens udlændingepolitik, der kun fokuserer på, hvor folk kommer fra, i stedet for hvem de er og hvad de kan.

???? ????? ??, ??̊? ?? ???? ????? ????????
Jeg kan godt lide at løbe og være ude i naturen og være sammen med familien, men elsker også at slappe af på sofaen med en god bog eller film, eller en spændende fodboldkamp.

????? ????: Sebastian Grobba
?????: 40
????????: Lærer

 

8. Nicolaj Thomsen
???? ??? ?? ???? ???? ??? ?? ?æ?? ????? ? ?????????????
At være en del af et fællesskab, samt at gøre noget aktivt for at ændre ting som jeg føler har brug for forandring.
??????? ???????? ??? ??? ??̊ ??? ?? ? ??? ?ø?? ?????
Sager som indebærer menneske rettigheder, så som ligestilling, racisme, LGBT+, men også klimadebatten.
???? ????? ??, ??̊? ?? ???? ????? ????????
Jeg er ved at færdiggøre en HF, hvorefter jeg skal læse videre til lærer på UC Syd, udover det så prøver jeg så vidt muligt altid at lære noget nyt, hovedsageligt filosofi, psykologi og sprog.
????? ????: Nicolaj Thomsen
?????: 25
????????: Studerende