Når det bedste ikke er godt nok

Af Mathias Christiansen – Folketingskandidat for Enhedslisten

Alt for mange børn møder ind i vuggestuen eller børnehaven, uden at kunne være sikker på at få den voksenkontakt, som alle har børn behov for at skabe en sund udvikling.

Jeg er ikke i tvivl om at pædagogerne gør alt hvad de kan, for at skabe den bedste børnehave for mit barn. Jeg er heller ikke i tvivl om at pædagogerne er på overarbejde, det kan jeg se. Alligevel møder mit barn alt for ofte en voksen, der har for meget at se til. Der er ikke plads til at sige godmorgen eller høre hvad min datter har at fortælle. De dage går jeg ud af børnehaven med et sug i maven.

Det er vigtigt for mig at understrege at dette ikke er en kritik af pædagogernes arbejdsindsats. Jeg er som sagt ikke i tvivl om at pædagogernes gør det bedste de kan. Men når realiteten på stuen er at der er to voksne til 28 børn, så er det bedste ikke godt nok.

Derfor er dette et opråb! Det er en kritik af de forhold vi byder børn og voksne i vore institutioner. I et af verdens rigeste samfund er de forhold vi byder vore børn, et spørgsmål om prioritering. Det er i mine øjne skammeligt, uværdigt og udtryk for en politisk ligegyldighed over for fremtidens borgere.