PARALLELSAMFUND?

Af Torben Jensen

Slut med familiesammenføring i ghettoer med parallelsamfund. Det forlyder at der er 28.000 familier lever i parallelsamfund, jeg kan dog ikke se i disse tal om rigmandsghettoerne i whiskybæltet er medregnet og om restriktionerne også kommer til at vedrører disse monokulture. Der er nok ikke så mange ansøgninger om familiesammenføring fra disse områder, men man kunne jo forestille sig at man til gengæld forbød yderligere tilflytning af personer fra denne samfundsklasse samtidig med et forbud mod yderligere au pairs fra ikke vestlige lande i disse områder.

Der er sikkert også nogle parcelhuskvarterer rundt om i landet, der kunne trænge til et eftersyn i sømmene, her kunne det godt se ud som en tendens til en sammensætning af rimelig ensartede borger.

Hvordan var det nu lige det så ud i gamle dage 30erne 40erne 50erne, her var der virkelig ”parallelsamfund”, hvor arbejderne var klumpet samme i dårlige lejligheder og det bedre borgerskab havde deres egne kvarterer. Da man så i tresserne flyttede arbejderne ud i de nye boligblokke (som i dag betegnes som ghettoer) var det jo stadig en rimelig ens beboergruppe som ingen kunne drømme om at kalde paralelsamfund.

Vi må så håbe for de parallesamfund dansker (og andre) har oprettet i syd Spanien, ikke bliver udsat for den samme opmærksomhed fra spansk side. Eller handler det hele bare om hvor stor en indkomst man har, parallelsamfund er kun for de fattige.