Vil vi stadig en grøn kommune?

For meget kort tid siden forsvandt store dele af plantebæltet mellem Gl. Christiansfeldvej og Christiansfeld Landevej/Omfartsvejen. Kjær Biler havde fået lov til at fælde i strid med lokalplanen.

For beboerne på Gl. Christiansfeldvej er deres naturskønne udsigt nærmest fra den ene dag til den anden forsvundet. Tilbage står nogle høje, tynde træer, som er i stor risiko for at vælte, når de ikke længere er skærmet af de større træer.

Beboerne på vejen har købt deres huse i en tro på, at de i mange år fremover vil kunne nyde de omkringliggende træer og det dyreliv, der hører med. Derudover har træerne også skærmet for trafikken fra Omfartsvejen.

I Jyske Vestkysten den 24. december udtaler Michael Kjær fra Kjær Biler: “Nu slipper vi for alt svineriet af blade og nedfald fra træer over vores oplagringsplads. Det har været en udfordring for os…”

Vi kan ikke lade være med at undre os over denne udtalelse. Det seneste år har vi talt så meget om biodiversitet og rost hinanden for at lade være med at slå græsplæner og grøftekanter og for netop at lade haveaffald forgå i naturen. Og nu bruger man blade og nedfald som et af argumenterne for at fælde gamle træer.

Kan vi virkelig være det bekendt?

Det, der kendetegner Haderslev Kommune, er vores flotte natur. Særligt omkring Vesterskoven ved den nordlige indgang til Haderslev. Er det ikke netop sådan, turister (og os beboere) skal opleve vores by? Sådan siger lokalplanen fra 2008, at vi skal opleve den nordlige tilkørsel. Og vi er enige. Er det sådan, at erhvervsdrivende altid har ret, på trods af regler, lokalplaner og ønsket om en grøn tilgang til Haderslev fra nord?

Vi håber, at der vil blive arbejdet på højtryk for at få lavet en aftale, for at få genskabt det grønne forløb fra nord. Og ikke mindst sikre, at byens borgere og gæster kan være sikre på, at lokalplaner er noget, vi kan regne med.

Svend Brandt og Helene Appel, Enhedslisten Haderslev