Enhedslisten vil bevare Damparken

Af Svend Brandt, byrådsmedlem for Enhedslisten Haderslev

Byrådet vedtog tirsdag at sætte gang i en “idéhøring” om byggeri af en stor restaurant i Damparken ved kiosken. Enhedslisten stemte som de eneste imod! Og jo, det kunne være hyggeligt, som mange siger, at drikke en fadøl i Damparken, så hvorfor stemme imod?

Vi ved, at grønne områder og ro er vigtigt for mennesker. Det er især vigtigt i byer.

Haderslev bys særkende er bl.a. vores gamle bykerne, hvor husene blev restaurerede på kommunens foranledning. I Kolding blev de ryddet.  Ingen er vist i tvivl om, at Haderslevs bykerne er mest attraktiv.

Rettidig omhu! Vores særkende er også den centrale Dampark.

Hvis vi skal ændre i Damparken, skal vi vurdere hele området og kende konsekvenserne.

Hvad vil vi tilbyde Hotel Norden? Kan vi få aktiviteter igen i den tidligere Mc Donald’s med udsyn over Damparken og den store dam? Skal der nye aktiviteter derned? Kan vi med en restaurant fastholde Stafet for Livet og andre store arrangementer?

Flertallet vil kun drøfte, om Skallebæk skal have lov til at bygge en restaurant på den mest attraktive plads? Hvis vi skal bruge kommunale penge på en idéhøring skal den omfatte hele området. Og inden da skal vi sikre os at der overhovedet er muligheder for yderligere bebyggelser inden for søbeskyttelseslinjen, som hele Damparken er omfattet af.