Cykelsti bevilget på Norgesvej

Jeg har netop fået godt nyt fra forhandlingerne i Folketinget om udmøntning af 150 mio. kr. til cykelprojekter.

Haderslev får næsten 3 mio. til cykelstier på Norgesvej og Louisevej.

Der er lavet et budget for cykelstierne på 5.935.000,-, og deraf får Haderslev kommune tilskud på 2.967.500,-. Det er svært ikke at være positiv og tilfreds med, at arbejdet på de interne linjer i Enhedslisten har givet et godt resultat. Forligspartnerne har prioriteret for 150 mio, og det er tiltrængt og godt, at de 3 mio kommer til Haderslev.

Norgesvej er i dag farlig for cyklisterne, da der er en blanding af stor, tung og let trafik blandet med bløde trafikanter. Selve krydset ved Lænkebjerg og Norgesvej er en sort plet. Så uanset om man kommer på cykel fra Moltrup, Grønlandskvarteret eller andre områder deroppe, så vil det skabe mere sikkerhed. Der skal laves enkeltrettede cykelstier langs Norgesvej og en del af Louisevej, så børn og unge trygt kan komme i skole og til fritidsaktiviteter.

”Jeg er meget tilfreds med udfaldet”, udtaler byrådsmedlem Svend Brandt, Enhedslisten. ”Det er noget jeg med Enhedslistens Folketingsgruppe og vi i Udvalget for plan og Miljø lokalt har kæmpet for i flere år, og endelig sker det. Nu kan vi gå i gang med den sidste planlægning, og gå i jorden i 2022”.

Venlig hilsen
Svend Brandt
Byrådsmedlem