Enhedslisten Haderslev siger fra over for uærligt mandattyveri

I sidste uge afholdt Enhedslisten Haderslev bestyrelsesmøde, hvor bl.a. Mogens Rerups udtrædelse af Enhedslisten blev drøftet. Mogens har i juni måned udmeldt sig af partiet, stoppet med at betale partiskat og ikke trukket sig ud af byrådet. Alt dette er i strid med den aftale, Mogens og alle andre kandidater underskriver, når de stiller op til valg. Mogens underskrev aftalen den 20.9.17.

Mogens Rerup er primært valgt på Enhedslistens liste og stemmer. Mogens fik et flot personligt stemmetal, men ikke desto mindre til under et halvt mandat, og nogle af disse var nok ikke kommet, hvis han havde stået på en anden liste.

Den indgåede aftale om at trække sig og betale partiskat er i sig selv ikke juridisk overordnet valgloven, men moralsk blandt ligeværdige underskrivere af en aftale gælder den. Derfor har bestyrelsen mandag morgen meddelt Mogens Rerup, at han skal trække sig fra byrådet og så længe han sidder på et af Øs mandater, skal han betale partiskat. Mogens har svaret bestyrelsen, at han ikke trække sig fra byrådet, og at han ikke vil betale partiskat, og forventer efter raskmelding at vende tilbage til byrådet som løsgænger.

Enhedslistens bestyrelse har tidligere støttet op om forsvaret af Mogens Rerup i form af støtte til at få organiseret en indsamling til Mogens Rerups advokatudgifter i forbindelse med politianmeldelsen. Enhedslistens bestyrelse har nu besluttet, at når Mogens hverken er medlem af partiet, ikke betaler partiskat og ej heller vil forlade byrådet, trods den indgåede aftale, vil Enhedslisten Haderslev heller ikke længere støtte den indsamling vi var ved at organisere.

Så med omgående virkning har bestyrelsen besluttet ikke at lægge navn og konto til at organisere indsamlingen til Mogens Rerups advokatudgifter. Medlemmer af Enhedslisten er selvfølgelig stadig velkomne til at støtte indsamlingen, men det bliver ikke i partiafdelingens navn. Mogens Rerup sparer over 36000,- om året i partiskat, så der er råd til at betale selv eller få nogen til at organisere en indsamling uden hjælp fra Enhedslisten.

Bestyrelsen
Enhedslisten Haderslev